Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Zeytinliadaya MARTAB desteği

Zeytinliadaya MARTAB desteği

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Zeytinliadanın arkeopark durumuna dönüştürülmesi için gerekli 52 bin liranın, kendisinin başkanlığını yürüttüğü Marmara Güneyi-Adalar Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (MARTAB)...

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Zeytinliada`nın arkeopark durumuna dönüştürülmesi için gerekli 52 bin liranın, kendisinin başkanlığını yürüttüğü Marmara Güneyi-Adalar Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (MARTAB) tarafından karşılanacağını açıkladı.
Kaygısız, ilçelerinde yer alan Zeytinliada`nın arkeopark durumuna dönüş-türülmesiyle ilgili hazırladıkları projenin, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından kabul edildiğine dikkati çekerken, şunları söyledi:
"GMKA`dan aktarılan 208 bin TL`lik kaynağın kullanılabilmesi için Erdek Turizm Vakfı`nın, proje mâliyetinin yüzde 25`i oranında kaynak bulması gerekiyordu. Bu para da, 52 bin TL`ye denk geliyordu. Bu kaynağı, benim başkanlığımdaki MARTAB`ın bütçesinden aktarmayı kararlaştırdık."
Kaygısız, MARTAB`a, Erdek, Avşa ve Marmara belediyelerinin yanı sıra özel idareler ve köy muhtarlıklarının üye olduklarını, birliğin gelirlerini ise turistik işletmelerden yatak başına ortalama aldıkları 5 liranın oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli