Tarih: 25.06.2014 00:00

Ziraat Odası Başkanı Kaleş: Zeytin sineğine uçakla mücadele izninde, Türkiye Ziraat Odaları Birliğimizin katkısı çok büyük”

Facebook Twitter Linked-in

Erdek Ziraat Odası Başkanı Murat Kaleş, zeytin sineği zararı ve uçakla mücadele hakkında Türkiye Ziraat Odaları Birliği'ne 25 Nisan 2014 tarih ve 014-12 sayılı yazı ile yaptıkları başvuruya olumlu cevap geldiğini bildirdi.
Erdek Ziraat Odası Başkanı Murat Kaleş, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Teknik Hizmetler Kurulu Başkanlığı'ndan Erdek Ziraat Odası'na gönderilen 19 Haziran 2014 tarih ve 3603 sayılı yazı ile zeytin sineği zararı ve uçakla mücadelesi hakkında bilgi verildiğini söyledi. 
Zeytin sineği zararı ve uçakla mücadelesi hakkında, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'ne 25 Nisan 2014 tarihinde başvuruda bulunduklarını söyleyen Erdek Ziraat Odası Başkanı Murat Kaleş, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin konuyu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'ne taşıdığını ifade etti.
İlgili bakanlıkta yapılan inceleme sonrasında, taleplerine olumlu yaklaşıldığını belirten Kaleş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün Uçakla Zeytin Sineği Mücadelesi” konusu hakkında Türkiye Ziraat Odaları Birliği aracılığı ile Erdek Ziraat Odası'na gönderilen 26 Mayıs 20845 sayılı yazısını paylaştı:
İşte! Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü'nce, uçakla zeytin sineği mücadelesine izin verildiğini belirtilen yazısı:
Zeytin sineği ile mücadelenin uçakla yapılması ile ilgili, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Erdek İlçesi Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği Başkanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği, bakanlığımıza yazılı talepte bulunmuşlardır.
Konu ile ilgili yapılan başvurular, teknik olarak değerlendirilmiş ve bölgeden sorumlu Bornova Zirai Mücadele Araştırma İstasyon Müdürlüğü'nün bu konudaki teknik görüşü alınmıştır.
Teknik değerlendirme sonucunda, Ekstrem koşullar nedeni ile zeytin sineği ile mücadelenin uçakla yapılması uygun olacaktır. Havadan ilaçlama için gerekli hazırlıkların yapılarak zamanında ve İl Müdürlüğü ile Bornova Zirai Mücadele Araştırma İstasyon Müdürlüğü kontrolünde mücadele yapılması, mücadeleye başlamadan önce ilaçlamadan kaynaklanabilecek arı ölümlerinin önlenmesi amacıyla özellikle arıcılara, ilgili birlik, kooperatif ve üreticilere en az 7 gün önceden duyurulması, ilaçlamalarda ekosisteme daha az zararlı ilaçların tercih edilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —