ÖNDER BALIKÇI

Tarih: 14.12.2012 00:00

Bandırmalı işadamlarına haksızlık etmeyin

Facebook Twitter Linked-in

Son günlerde, Bandırmalı işadamlarına birtakım kişiler ve bazı siyasiler tarafından sataşmalar arttı. İşadamlarımız, Bandırma için ellerini hiçbir zaman ellerini, taşın altına sokmamakla suçlanıyor. Bence büyük haksızlık!
Bandırmalı işadamlarını ve Bandırma`yı, kentimiz için bir şey yapmamakla suçlayan bazı siyasiler ve bürokratlar, önce şu sorunun yanıtını versinler:
Devletin, 20-25 yıldır Bandırma`ya yaptığı hangi ciddi yatırım var? Yok tabii ki!
Ayrıca, Bandırma-Susurluk karayolunun yapım çalışmaları, 15 yılı aşmadı mı? Yine, Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasının yapımı, 15 yıl sürmedi mi? 
Peki, son yıllarda, devlet eliyle Bandırma`dan kaldırılan hangi kurum ve kuruluşlar var? ANAP döneminin Balıkesir Milletvekili Dr. Hüsnü Sıvalıoğlu`nun çabaları sonucunda Bandırma`ya kazandırılan, ancak birkaç yıl sonra Ankara`ya alınan Etibor A.Ş. Genel Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi Bölge Müdürlüğü, DLH 5. Bölge Müdürlüğü, TEKEL`in hesabını kim verecek?
Bu tablo ortadayken, kimse, işin kolayına kaçmaya çalışarak, Bandırmalı işadamlarını ve Bandırma`yı suçlamaya kalkmasın! Bandırmalı işadamları, hayırsever vatandaşlar, bazı kişilerin iddiaların tersine, yıllardır Bandırma`daki eğitim-öğretim kurumları başta olmak üzere sağlık kurum ve kuruluşlarına her çeşit desteği verdiler. Şöyle bir bakın bakalım, Bandırma`daki okulların kaçı, hayırsever işadamları, vatandaşların isimlerini taşıyor? Sağlık kurum ve kuruluşlarından hangilerinin isimlerinde hayırseverlerin isimleri var? Hastane odalarını kimler tefriş etti? 
Peki, Bandırma İktisadi İdari Bilimler Fakültesi`nin kente kazandırılmasında en büyük pay, 1993 yılında, bu okulun ilk prefabrik binasını yapan, işadamı Ali Bor`un başkanlığındaki bir avuç Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği(BANSİAD) değil mi?
Şimdi de hiç sıkılmadan Denizcilik Fakültemiz için binayı, yine Bandırma`nın yapması isteniyor, bazı kişilerce.
Her fırsatta işadamlarını hedef alarak, dövmeye çalışmak artık ayıp olmuyor mu?
Artık, Bandırma`ya devlet de bir şeyler kazandırsın, canım! Hep Bandırma`dan almak olmaz, biraz da vermek gerek, değil mi?

Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —