ÖNDER BALIKÇI

Tarih: 03.10.2024 14:47

Bu nasıl atama Ahmet Akın?

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, beni gerçekten çok şaşırtıyor!

Yıllarca “Balıkesir benim ailem” sloganıyla Balıkesir’i köşe bucak dolaştı. “Anneciğim, babacığım, canım kardeşim, bacım” deyip, herkese yanaşarak, kucaklayarak, sempatik bir görünüm verdi. “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde asla kayırma olmayacak. İşi bilenlerle, liyakat sahibi kişilerle çalışacağım”, “Su faturalarını düşüreceğim” dedi, durdu. Ama tam tersini yapıyor!

GARİP BİR ATAMA!

Akın, son olarak da yine garip bir atamaya imza attı. Güney Marmara Basın Koordinatörlüğüne Bandırma’dan Umut Osman Sunci’yi getirdi.

Sunci kim midir?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde İmar İşleri Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Reyhan Sunci Gülfırat’ın kardeşi.

Yanlış anlaşılmasın, gazeteciliğin her dalına saygı duyuyorum ama sadece birkaç yıldan beri Bandırma’daki bazı yayın organlarında ağırlıklı olarak kameraman durumunda çalışan genç bir arkadaş, Umut Osman Sunci. Gazetecilik mesleğinde ciddi hiçbir deneyimi de, ağırlığı da yok. Meslektaşlarının tümünü kucaklayacak bir yapısı da bulunmuyor. Meslek büyüklerine saygılı olmadığı gibi tam tersine tavırlı! Bu arkadaş mı, Güney Marmara Bölgesi’nde Basın Koordinatörlüğünü yapacak? Kim dinler ki onu? Üstelik 100 bin lira dolayında para alacağı söyleniyor.

Kısacası çok kötü ve yanlış bir atama!

Olmuyor, Ahmet Akın, olmuyor!

Sen de haklısın belki. Balıkesir için “Benim ailem” diyordun, liyakatsiz atamalarla Balıkesir’i ailen(!) gibi yönetmeye başladın.

Unutma ki, zaman su gibi akıp geçiyor. Göreve seçildiğinden bu yana 6 ay akıp geçti bile. Unutma ki bu tutumunla yalnız kendine değil, CHP’ye de zarar veriyorsun!

SU FATURALARI AYIBI!

Göreve seçilmeden önce dağ bayır, köşe bucak dolaşırken, “Balıkesirliler, ülkemizin en pahalı suyunu içiyor. Mutlaka ucuzlatacağım. Su fiyatları inecek” demiştin, tam tersine bindirdin!

Bandırma, Erdek ve Edincik’te yaşayan vatandaşlar, su faturaları konusunda sana ateş püskürüyor, bilesin. İstersen bir gün Bandırma, Erdek ve Edincik’e bir uğra bakalım, vatandaşlar sana ne diyecek?

Yok öyle, “Benden önceki başkan Yücel Yılmaz, zamanında yapması gereken su zamlarını yapmayınca bu iş bana kaldı. BASKİ zarar ediyor, ne yapayım?” masalını anlatmak! Seçim öncesi bol keseden atıp, sonra yan çizmek!

Hem biliyor musun ki, su faturalarına yaptığın büyük zam, bu konuda hiçbir sorumlulukları bulunmadığı halde Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ı da zor durumda bırakıyor.

Kısacası, olmadı Ahmet Akın. İyi başlamadın. Bizden dost uyarısı!


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —