Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Gürcan KANAOĞLU


Bu yaz çok güzeldi çabucak bitti

Bu yaz gerçekten çok güzel geçti, çabuk bitti, güzel olan her şey çabuk biter. 


Bu yaz gerçekten çok güzel geçti, çabuk bitti, güzel olan her şey çabuk biter. 

Sezon başında danışmanlık hizmeti verdiğim birçok tesise söyledim ‘bu yaz çok güzel olacak’. Bu sezon pandemi derdi kalmadı, müsilaj yok. Birde özellikle Akdeniz bölgesinde yurtdışından turist akını sağlandığı için fiyatlar düşmedi. Akaryakıt aşırı pahalı olduğu içinde Marmara bölgesinden Akdeniz’e gidip gelmek Erdek’te 3-5 günlük bir tatil parası tutuyor. Bu gibi nedenler Erdek’te sezonun çok iyi geçeceğinin müjdesini veriyordu. 

Başka bir konu ise Erdek’te bu kış hem doğalgaz hem de kanalizasyon çalışmaları devam ediyor. Her taraf kazılmış, eyvah yaza kadar bu toparlanmaz demiştim. Misafirler nasıl gelecek gelse bile bu halde toz toprak çamur içerisinde bu olumsuzluklar ilçemiz açısından iyiye işaret değildi. 

Yeni çalışkan Belediye Başkanımız Burhan Karışık kimse kusura bakmasın Burhan abi diyeceğim (Saygım sevgim sonsuz). İyi ilişkileri ve çalışkanlığıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın desteğiyle kolay kolay kimsenin başaramayacağı işi başararak sezona gayet güzel başladık. Belediyenin ekonomisi düzeldi, personel maaşları ödeniyor. Belediyemizin borcu azalıyor işler tıkır tıkır yürüyor. Öncelikle sana çok teşekkür ederiz Burhan abi.  

Erdek sahilleri bu sene doldu taştı. Umarım herkes içinde iyi geçmiştir. Bölgemizde yaz sezonu kısa olduğundan dolayı dar zamana sıkışan tatilcilerimiz olağan üstü bir doluluk yaşattı. Turistik tesislerimiz olan yıldızlı oteller, apart oteller, ev pansiyoncuları  olmak üzere bu işten ekmek yiyen geçimini sağlayan lokantacısı, marketçisi, şezlongcusu, berberi, kahvecisi, emlak hizmeti sunanlar, fırıncısından, pastanecisine kadar sayamadığımız  çok sayıda esnafın a’dan z’ye her  her kesimi ilgilendiren, besleyen, geçim kaynağı olan turizm sektörünün sonuna geldik. 

Ekmeğini taştan  çıkartan her kesimden arkadaşlarımı sezon boyunca misafirlere hizmetlerinden dolayı kutluyorum. Ne kadar da amaç para kazanmak olursa olsun öncelikli olan müşteri memnuniyetidir. Bu düşüncede olanları daha çok kutluyorum. Bu uğurda herkesin hassasiyetle hareket ettiği kanaatindeyim. Gerek emniyet, gerek huzurun tesisiyle alakalı ilgili birimler harekete geçerek özellikle sahilimizde anormal durumlar oluşmasını önlediler. Tatilcilerimizin huzurunu, güvenliğini, keyfini, kaçırıcı olayların yaşanmaması, bu işten ekmek yiyen tüm esnaflarımızı ve halkımızı ziyadesiyle memnun etmiştir. 

Yerel yönetimlerin, mülki idari amirlerimizin sezon boyunca dikkat ve hassasiyetleri için kendilerine şahsım adına buradan teşekkürlerimi borç bilirim. Ebetteki aksayan, yerine getirilemeyen çok sayıda hizmetler vardır. Övgü kadar yergiyi de bu sayfadan söyleyeceğim. 

Fakat umarım geçirdiğimiz yaz sezonundan herkes payına düşen olumlu olumsuz dersi almıştır ve yeni sezonlara daha temiz bir sahil, daha organize olmuş bir esnaf kesimi, sosyal alanlarla dolu ortamlar, insanların akşamları keyifli vakit geçirebileceği mekânların yaratılması genel anlamda hizmet kalitesinin yükseltilmesi, tatilcilerin bir tık daha çıtalarının yükseltilerek şehrimize turist kalitesinin artışını sağlaması yönünde yeni projeler ve alternatif düşünceler üretmek için çaba sarf ederler. 

Şunu unutmayalım ki, huzur ve güvenin olmadığı ortamlarda turizm sektörü canlı olmaz, verim alınamaz. 

Bayramlarda ve sezonun hareketli zamanlarında fırsatçı olmayalım. Aldığımız paranın da karşılığını hizmet olarak insanlara sunalım. Turizm sektörü tamamen hizmet içerikli sektör olduğundan dolayı bizler insan odaklı hizmet anlayışıyla emek vermemiz örnek olmamız gerekmektedir. 

Bölgemize gelen tatilciler, turistler tekrar gelmelerini sağlamalıyız. Özellikle konaklama tesislerimizden yatırımlar yaparak biraz daha kaliteli hizmet bekliyoruz, öyleyse bir araya gelerek ortak akılla daha güzele doğru gitmek lazım. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek yerel yönetimleri, turizm il müdürlüklerini, mülki idare yetkilileri, turizm derneklerini harekete geçirerek yeni yılda daha sağlıklı ortamlar, daha temiz deniz, daha sosyal akşamlar, daha eğitimli ve bilgili personellerimizle 2023 yılı yaz sezonuna şimdiden yelken açmamız gerekmektedir. Bu uğurda şehrimizi sevenler olarak bende varım diyorsanız, yeni sezonlarda yeniliklere yelken açmak isteyen duyarlı insanların, işletmecilerin önyargısız birlik olma zamanı gelmiş de geçiyor. 

Vakit çok geç olmadan her şeyin güzelini yakalamak umuduyla esen kalın hoşça kalın… 

  • BIST 100

    9558,2%0,29
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22