Hilmi ÇETİN

Tarih: 21.06.2019 23:29

CAMİLER ÇOCUK DOLSUN AHLÂKI KUR´AN OLSUN

Facebook Twitter Linked-in

Kıymetli okurlar, yavrularımız uzun ve yorucu bir eğitim-öğretim yılını daha geride bıraktılar. Evlatlarımız üzerinde emeği bulunan bütün eğitim camiasına teşekkürü bir borç bilirim. Öğrencilerimiz için de muvaffakiyetler temenni ederim.
Çocuklarının geleceği, iyi bir iş ve unvan sahibi olması, her anne babanın en büyük hedefidir. Adeta onlar için yaşıyor ve çocuk merkezli bir hayat sürüyoruz. Okul başarısı ve ekstra bir yeteneğinin olması uğrunda nice emekler harcıyoruz.
Şimdi üç aylık bir dinlenme tatilinde de onların manevi ve içi dünyalarını mamur edecek ve güzel bir insan ve Müslüman olabilmeleri için bir fırsat zamanıdır.
Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde bütün camilerimiz ve Kur´an Kurslarında Yaz Kur´an Kursları düzenlenmektedir. Bu yılki sloganımız da şudur: Camiler çocuk dolsun, ahlâkı Kur´an olsun.
17 Haziran itibariyle başlayan Yaz Kur´an Kursları 9 Ağustos´a kadar sürecektir. Hafta içi beş gün ve günde üç saat olarak yapılan kursta Kur´an öğretimi, ibadet ve ahlak dersleri ve Peygamber efendimizin hayatına ve örnekliğine dair dersler işlenmektedir.
Yine bu eğitimlerde amaç dinimiz İslâm´ı sevdirmek ve cami-çocuk buluşmasını gerçekleştirmektir. Derslerden ziyade etkinliklerle çocuklarımızın zihninde ömrü boyunca unutamayacakları anılar yaşatmaktır.
Sevgili okurlar, hepimiz farkındayız ki namaz kılarken daha henüz ortaöğretime geçmeden önce öğrenebildiğimiz kadar sure-dua ile yetiniyoruz. Bildiğimiz dini bilgilerin en kalıcı olanları da zihnimiz taze iken sahip olduklarımız.
Konuşup dertleştiğimiz birçok kişi de din ile ilk olarak Yaz Kur´an kurslarında tanıştıklarını itiraf etmektedirler. Ve hazin bir durumdur ki Yaz Kur´an Kurslarında aldıkları bilgilerin üzerine çok bir şey eklenmemektedir. Bu sebeple çocuklarımızın gönlünü camiye bağlamak, yanlış inançlardan, zararlı ve haram fiillerden uzaklaşabilmeleri için camiyle tanışması, haramı-helâli bilmesi, temel dini bilgilere sahip olması bu kurslarla mümkün olacaktır.
Yaz Kur´an Kurslarında bilgi öğretme ağırlıklı değil, tersine uygulama ağırlıklı bir eğitim verilmektedir.
Abdest ve namaz kılmayı öğrenme başta olmak üzere teorikten daha çok günlük hayatında uygulayacağı dini bilgiler verilmekte, öğrenciler sıkıcı bir ortamdan uzak abi-kardeş ilişkisi ile dostluklar kurabildiği, sosyalleşebildiği bir dönem geçirmektedir.
Yaz Kur´an Kurslarında öğrencilere camiyi ve kursu teşvik edici aktiviteler yapılmaktadır. Öğreticiler de ellerinden gelen gayreti ortaya koyarak hem eğitim hususunda hem de öğrencilere yaptıkları ikramlarla, hediyelerle yavrularımızı camilerde beklemektedirler.
Hz. Peygamberin ifadesiyle her anne-baba ailede birer yöneticidir ve aile efradından sorumludur. Yavrularımızı rabbimizin bizlere emanet ettiğini ve bu emanetten hesap vereceğimizi bilerek, kulluk serüveninde yardım edecek bilgi ve ahlâkla onları donatmamız gerektiğini hatırlatıyor; sizleri Allah´a emanet ediyorum.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —