S. Taygun ERTAN

Tarih: 14.12.2018 11:36

"CHP´de garip zihniyet"

Facebook Twitter Linked-in

CHP Parti Meclisi, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine çok az bir süre kala Bandırma ve Erdek adaylarını açıklamadı.
Bandırma adayı zaten belli de Erdek´te durum karışık. Başkan Sarı´nın adının hâlâ açıklanmaması ve CHP´den diğer aday adayı Avukat Yüksel Değirmenci´nin güçlü bir şekilde geliyor olması partililerin kafasını karıştırmaya başladı.
Başkan Sarı´nın üzerini çizdiğini düşündüğüm CHP Genel Merkezi, kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu´na en sert muhalefeti yapanların başında gelen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın yine de güçlü bir aday olduğunu biliyor.
Aday gösterilmemesi durumunda CHP Genel Merkezince, Sarı´nın ?B hatta ?C? plânı hazırlayabileceğini tahmin edebiliyorlar. Bunun içindir ki CHP, halen Erdek adayını açıklamadı.
İttifaklara bağlı şekilde Balıkesir Büyükşehir adayı Ahmet Akın´ı geri çeken CHP, anlaşmanın detayları olarak Balıkesir´de 5 ilçede aday çıkaracağını belirtti ve o ilçelerden birisi de Erdek.
Yani böylece Başkan Sarı´ya İyi Parti kapılarını da kapatmış oldular. Kendilerine karşı güçlü bir aday olarak gördükleri Sarı´nın elini kolunu bağlayan CHP Genel Merkezi´nin, Erdek´te adayını açıklamayarak Başkan Sarı´yı seçim dışında bırakmaya çalıştığını düşünüyorum.
Bence Erdek´te Ak Partililer yatıp kalkıp Hüseyin Sarı´nın kendisine aday olabilecek bir siyasi parti bularak seçime katılması için dua etmeliler. Çünkü Sarı, seçim dışında kalıp CHP, Avukat Değirmenci ile yola devam ederse Erdek´te seçimi kazanma şansı yüksek.
Ancak Değirmenci CHP´den, Sarı da bir başka partiden aday olursa işte o zaman AK Parti Erdek´te seçimi kazanabilir.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —