Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Gürcan KANAOĞLU


En önemli olay temizlik (2)

Bunlar gibi yorumlar çok sayıda var. Artık Erdek’e gelen misafirlerimizin çoğu tesis yorumlarına bakarak geliyor.


Dünden Devam
Bunlar gibi yorumlar çok sayıda var. Artık Erdek’e gelen misafirlerimizin çoğu tesis yorumlarına bakarak geliyor. Lütfen daha dikkatli olun. Kiralık bir tesis işleten arkadaşımın dediği gibi tesisler olmayın “Ben kendi işlettiğim tesiste konaklayamıyorum ” 
Tüm tesislerimiz tabii ki kötü değil, misafirler tarafından çok beğenilen tesislerde az değil. 2 tane güzel yorum koyalım buraya da: “İlk kez tercih ettiğimiz ****** otelden çok memnun kaldık. 5 yıldız vermemin en büyük sebebi personellerin ilgi, alaka ve güler yüzü. Resepsiyon kısmındaki arkadaşlardan tutunda, temizlik personeline, restoran çalışanlarına kadar hepsi mi bu kadar kaliteli personel olur. İnsan kaynaklarını tebrik etmek lazım. Ayrıca otelin mimarisi, dekorasyonu, hijyeni ve yemekleri çok çok iyi. Biz çok memnun kaldık çok beğendik ve kesinlikle tekrar ziyaret edeceğiz. Teşekkürler ******* Otel. Böyle kaliteli işletmelere hasrettik.” 
“Şuan otelde ilk aksamımız,  Odalar tertemiz ve çok geniş, balkonu var. Havuz fazlasıyla büyük ve temiz, Akşam yemeği harika, gerçekten uzun zamandır yediğim en iyi otel yemekleri. Açık büfe ve fazlasıyla çeşitli. Otel personeli inanılmaz güler yüzlü, resepsiyonun dan garsonuna çok sıcaklar.  Erdek!te gelinecek en güzel otel burasıymış  gerçekten. Denize sıfır, otel sahiplerini çalışanlarını bir turizmci olarak gönülden tebrik ederim” 
“Tesis eski ama odaya girince güzel temizlik yapıldığı kokusundan belli, çarşaflar, yastık kılıfları, pikeler bembeyaz sakız gibi derler ya öğle. Sabah akşam koridorlar, loby, restoran  siliniyor. Yemeklerde güzel çok memnun kaldık tavsiye ederiz. ” 
Şimdi kötü yorumları sildirmek, bazı sitelerde yayınlatmamak, puanınızı yükseltmek için yüklü miktarlarda para harcamanız gerekiyor. Üstelik yüz binlerce lira kötü yorumlardan dolayı müşteri kaybediyorsunuz. Bazı tesisleri ziyaret ettiğimde odalara bakarak tesis sahibine yorumlarımı söylediğim de ben görmedim ya da sen çok titizsin diyorlar. Gelen misafirlerimiz benden titizler diyorum onlara ondan böyle tesisine kötü yorumlar geliyor. 
Temizlik ile ilgili bir konu daha temizlik personeli odayı temizleyip resepsiyona okey verdikten sonra tesislerimizin çoğunda odalar kontrol edilmiyor. Temizlik personeli bir rutine bağladığı için bazen dalgınlık, bazen unutkanlıkla aksaklık ve eksiklikler oluyor. 
Bazen silinmemiş bir yer, lekeli, yırtık bir çarşaf, yastık kılıfı olabiliyor. 
Dolap içleri, çekmeceler unutuluyor. Özellikle çekmeceler çok önemli, bir zamanlar misafirin biri anlattı, Allah korusun, Misafirin biri odaya küçük çocukları ile girip yerleşiyor, kısa bir süre sonra bir bakıyor çocuklarının elinde ilaç kutuları, kalp, tansiyon ilaçları, korkuyla çocuklara soruyor nereden buldunuz bunları komidin çekmecesinde bir önceki konaklayan yaşlı misafirlerin ilaçları o yüzden aman dikkat. 
Birde temizlik yapılıyor fakat arızalı musluk, taharet musluğu, sifon, lamba, saç kurutma, klima, TV gibi şeylerinde misafir alınmadan kontrol edilmesi gerekiyor. Misafir odaya alındıktan sonra teknik servisin odaya girerek tamirat yapması hiç hoş olmuyor. 
Son olarak temizlik ile ilgili temizlik personeline özel bir kıyafet çok şık, güzel ve ciddi oluyor. Hatta tüm personele olsa daha iyi olur.  
Kendini yenilemeyen otel işletmeleri hızla demode olmaktadır. Dolayısıyla otelcilikte başarının devamı sektörün yeniliklere önem vermesinden geçmektedir. 
Erdek’in ve tesislerimizin hızla yenilenmesini diliyorum. 
 

  • BIST 100

    9558,2%0,29
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22