Bugün, 18 Ekim 2024 Cuma

Gürcan KANAOĞLU


Erdek’te Bir Sezonun Ardından

Erdek’te Bir Sezonun Ardından


Ben pek sezon bitti demesini sevmiyorum bir turistik ilçe de özellikle Büyükşehirlere bu kadar yakın ve güzel bir ilçe de sezon bitmez. İstanbul, Bursa gibi bize yakın Büyükşehirler de yaşayan insanlar yaz sezonu haricinde de kafa dinleyecek, şehrin stres ve sıkıntısından uzaklaşacak yerler arıyorlar.

Erdek bu konuda biçilmiş kaftan ama ne yazık ki boş vermişlik mi diyelim, umursamazlık mı diyelim. Erdek için Turizm ve tanıtım için hiç bir şey yapılmıyor. Bazı ufak toplantılar yapılıyor fakat bu toplantılar bizim çay ocağının önünde oturanların yaptığı sohbetler gibi orada kalıyor. Her gün kurtarılan bir Erdek var ama can simidi atan yok ne yazık ki!

Yıllardır yapılan toplantılar, kurulan vakıflar, dernekler birlik olmadığı için hiçbir zaman başarılı olamadı. Siyasi taraftan bakınca, o parti bu partiden ben katılmam, diğeri bu partiden ben katılmam diyenler, Oluşumun başındaki siyasi ise zaten kendi etrafından başka kimse olmuyor. Bir zamanlar Zeytinli Ada için GMKA (Güney Marmara Kalkınma Ajansı) desteği ile toplantılar yapıldı, katamaran tekneler alındı hatta bir Yunan grup ile benim de gezme imkanım oldu ama ne yazık o da tamamlanmadan bitti. Tekneler ne oldu bilmiyorum. Hala Zeytinli Adayı gelen misafirlere uzaktan gösteriyoruz.

Bir süredir yine Erdek’te toplantılar yapılıyor, toplantıları gazete haberlerinden ve sosyal medyadan takip edebiliyoruz. gazete haberin de turizm ile ilgili tüm paydaşlar katıldı diyor, ama ne hikmetse benim paylaşımlardan gördüğüm kadarı ile Erdek’te Turizmden geçinen kimse yok toplantılarda.

Gözlerim Otelci, Motelci, Pansiyon, Apart, plaj, işletmecilerini aradı ama gördüğüm kadarı ile yoktu. Ben Erdek’te Turizm Acentesi sahibiyim ve bu tip işletmelere danışmanlık hizmetleri veriyorum. Nedendir bilemem bu toplantılardan hiçbir şekilde haberdar edilmiyorum.

Biz turizmciler katılmasa da inşallah güzel bir şeyler olur diye dua ediyorum…

Gelelim sezona; Otellerimiz ve tesislerimiz hala aynı bildiğiniz gibi. Çok kazanalım az harcayalım, hiç yatırım yapmayalım şeklinde gidiyor. Sezon tam dolu geçti denemez, geçen yıl bir çok tesisi bir hafta 10 gün sonrasına satış yaparken bu yıl hemen hemen tüm tesisler de sürekli yer vardı. Ama fiyatlar yüksek olduğu için pek şikayet etmedi galiba otelcilerden.

Gelelim Çuvaldıza tesislerin yorumların da yine en çok şikayet edilen konu temizlik, lütfen bir, iki tane temizlik elemanı fazla çalıştırın kurtulalım bu şikayetlerden.

Birazda yiyecek, içecek işinde kalite ve hijyene önem verelim. Kalite derken misafirlerin söylediği gibi hafta da üç gün musakka olmasın. Kültür peyniri olmasın mesela..

Tesisleri benim bildiğim doğru düzgün denetleyen yok gibi sanki, Çuğra tarafına otellere genelde yürüyerek gidip geliyorum belediye zabıtası hiç görmedim desem yeridir. Yiyecek denetimine bakan İlçe Tarım Müdürlüğü, sezonda sorduğum otelcilerden bir iki kere denetime gelindi diyorlar.

Bana yetmiyor gibi geliyor bu denetimler, biraz daha çeki düzen verilmesi için, kim görev olarak kabul ederse artık teknolojiyi herkes kullanmasını biliyor. Tesislerin yorumlarını turizm bakanlığı, belediye, İlçe tarım ara sıra bakıp da kontrol etse ne kadar güzel olur.

Bu güzel ilçenin hak ettiği yere bir an önce ulaşabilmesini diliyorum.

Görüşmek Üzere...

  • BIST 100

    9002,34%0,52
  • DOLAR

    34,13% -0,05
  • EURO

    37,03% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2950,58% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4907,79% 0,16
  • Cuma 17.7 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.2 ° / 6.6 ° Güneşli
  • Pazar 17.7 ° / 6.4 ° false

Balıkesir

18.10.2024

  • İMSAK 05:52
  • GÜNEŞ 07:15
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:50