Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Gürcan KANAOĞLU


HADİ HEP BERABER ERDEK İÇİN ÇALIŞALIM

2022 sezonu hepimiz için güzel geçti diyebiliriz. Şimdi 2023 sezonuna hazırlık zamanı. 


Doğalgaz ve Kanalizasyon çalışmaları bu kışta var. İnşallah sezona doğru biter. Bir de Çuğra ön sahil yolumuzda yeniden yapılacak diye biliyorum önümüzdeki seneden itibaren çok güzel işler yapabiliriz. 
Doğru pazarlama stratejileri kullanarak Erdek’in turizmden elde ettiği geliri arttırarak hak ettiği seviyelere çıkartabiliriz. 
Erdek’te turizm adına hedefler koymak için çok doğru bir dönemdeyiz. Turizm adına Erdek’te ki pozitif değişimin farkına varıp, bu turizm potansiyelini geçmiş verilere ve
bugünkü verilere bakarak ve turizm çeşitliliğini göz önünde bulundurursak rahatça görülebiliyor. 
Erdek artık iş insanlarının fuar turizmi, kongre turizmi ya da büyük çaptaki toplantılar için büyükşehirlere yakın olan iller arasında yer alan Erdek’i tercih etmelerini istiyorum. 
Her şehrin kendine has özellikleri vardır, bunu ne kadar parlatabildiğiniz önemli. Erdek’in parlamayı tanıtılmayı bekleyen çok sayıda da özelliği, cazibe noktası var. 
Konumu, tarihi önemi, coğrafi özellikleri ile turizmin ve sporun çeşitlerine hitap etmesi buraya farklı sosyolojik ve ekonomik
kesimlerden kitleleri doğal olarak çekiyor.  Benim hedefim bu sepeti çeşitlendirerek devam etmek. 
Şehrin fiyatının doğru belirlenmesi gerekiyor. İstanbul’a, Bursa’ya bu kadar yakın ve bu kadar önemli bir şehirde
kısa vadede turizm gelirlerini arttırmak gerekiyor. Akdeniz, kış döneminde, toplantılı gruplara hizmet vererek, rekabetçi fiyatlar ile kendisine yeni pazar oluşturdu. Büyükşehirlere yakınlık anlamında Erdek bu tür turizm için bulunmaz bir nimet. Erdek İstanbul’a Osmangazi köprüsü ile artık
2,5 – 3 saat uzaklıkta. Uçak gibi bir maliyet yok. Uzun saatler yolculuk yok. Üstelik bu anlamda gelecek
misafirlere tarih, coğrafya, spor, kültür turizm sanat gibi birçok alanda farklı noktalar da hizmette sunabiliriz. Bu noktada bu işleri pratiğe iyi dökmek lazım, pazarlama yapmak ve ziyaretçi
sayısını artırmak çok önemli.
YAVAŞ YAVAŞ YABANCI TURİSTTİ AĞIRLIYORUZ
Az da olsa yavaş yavaş yabancı turist ağırlıyoruz. Döviz kurları nedeni ile de kendi ekonomilerine oranla uygun bir fiyatla hizmet sağlamış oluyoruz. Tesislerimiz de birazcık toparlansa. Azda olsa tesislerimiz birbirleri ile rekabete girip yatırım yapmaya başlasalar Erdek bir güzel olacak ki tadından yenmez.
HEP BİRLİKTE OLURSAK ERDEK TURİZMİNE YÖN VERECEĞİMİZE İNANIYORUM
“Yeni organizasyonlara her zaman ihtiyaç var. Eğlence
sektörüne pandemi ile verilen sektör artık canlanıyor.  Yeni konseptlerle çok eğlenceli işlere imza atabiliriz.
Sporu da destekleyelim. Eskiden olduğu gibi bazı spor dallarına sponsor olunabilir. 
TURİZMDE REKABET YİNE TURİZM ADINA OLUR 
Erdek’te ne kadar çok koldan içerideki dokuyu bozmadan bu inciyi pazarlayabilirsek o kadar iyi olur. Bütün turizmciler, otelciler ve yatırımcılar ortak hareket etmeliyiz. Turizmde rekabet yine turizm adına olur. O anlamda daha fazla otelin açılmasını da isterim.” Eski yıllarda istenmeyen ya da köstek olunan bir çok yatırımcı şimdi tekrar gelebilir diye umuyorum. 

 

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli

Balıkesir

23.04.2024

  • İMSAK 04:31
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:54
  • AKŞAM 19:59
  • YATSI 21:28