ÖNDER BALIKÇI


Hüseyin Balyalı ve Bandırma


Balıkesir´in eski milletvekillerinden, Bandırmalı Hüseyin Balyalı, ?Koltuklar, politika ve Bandırma? başlıklı yazıma biraz alınmış. Kesinlikle alınmasın, çünkü bu yazımda bir genelleme vardı. Genelde, başta iktidar vekilleri olmak üzere Bandırma kökenli milletvekillerinin çeşitli nedenlerle Bandırma´ya ciddi hiçbir hizmetlerinin bulunmadığını vurgulamıştım.
Aslında, bu milletvekillerinden Balyalı´yı elbette ki ayırmak gerekiyor.
Sevgili Balyalı, o dönemde yine bir erken seçime gidilmesi nedeniyle Tansu Çiller´in başbakanlığındaki iktidarda yaklaşık 4 yıl Balıkesir milletvekili olarak görev yaptı. Bugün, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi binalarının yer aldığı bölgenin, Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü´nden koparılmasında en büyük pay sahibi Hüseyin Balyalı´dır. Gerisi hikaye!
Balyalı´nın, milletvekilliği döneminde Bandırma ve Balıkesir için yaptığı çalışmaları anlattığı küçük kitapçığı da hâlen arşivimdedir.
Sevgili Balyalı, milletvekilliği döneminde ?tuttuğunu koparmaya çalışan? bir vekildi. Ancak hem görev süresi kısıtlı, hem de siyasi ortam yeterince elverişli değildi.
Bandırma´nın il olması için büyük çaba harcamasına karşın sonuç alamadığını da iyi bilirim.
Sözün kısası, ?Koltuklar, politika ve Bandırma? başlıklı yazımda kastettiğim özellikle iktidarın eski milletvekilleri kendilerini zaten bilir.
Balyalı dostuma saygılarımla iletirim.

  • BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00
  • Pazar 11.3 ° / -1 ° Güneşli
  • Pazartesi 11.1 ° / 1.2 ° Güneşli
  • Salı 14.9 ° / 0.2 ° Güneşli

Balıkesir

08.03.2026

  • İMSAK 06:02
  • GÜNEŞ 07:25
  • ÖĞLE 13:24
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:14
  • YATSI 20:31