Bandırma´da nüfus müdürlüğü kent merkezine taşınacak.
Bandırma´da en çok yer değiştiren kurumların başında hangisi gelir kesin bilmiyorum ama tahminen bir sıralama yapılması gerekirse; nüfus müdürlüğü de kütüphane gibi 3-5 yer değiştirdi.
Nüfus Müdürlüğü: Onun gerçek yeri Hükümet Konağı´ydı. Evet, gerçekten Bandırma Nüfus Müdürlüğü, Hükümet Konağı hizmete girdiği 1932 yılından beri bulunduğu yerden yenileme yapılacak denilince kadar hizmet verdi. Daha sonra ne yapsın, mecburen belki de 70 yıldan beri hizmet verdiği binadan tahliye oldu. Oradan bugünkü İDO yanındaki Liman Başkanlığı zemin katında hizmet vermeye başladı. Burası hem düzayaktı hem vatandaşa yakındı. Oradan belediyenin boşalttığı Kapalı Çarşı´nın üst katına taşındı. Burada da fazla kalamadı. Hadi bakalım, oradan bugün yerinde yeller esen eski hastane üst katına. Vatandaş her seferinde şaşırıyordu ama her gidilen yer şehir merkezinde olduğu için çabuk alışılıyordu.
Ama sonra ne oldu? Kaymakam Ali Mantı zamanında yapılan ikinci yenileme bitince sanıldı ki nüfus idaresi yeniden ilk yerine yani Hükümet Konağı´na taşınacak,
Ne gezer; bir baktık nüfus müdürlüğü Paşabayırı´na taşınmış. Hem de aylık 8 bin lira kira ödeyerek. Yani o güne kadar kira vermeyen nüfus müdürlüğü için artık kira ödenecekti. Daha kötüsü bulunduğu yer nerdeyse kent dışı. Bir adım ötesi nerdeyse Çanakkale yolu.
İşim aceleydi diyor vatandaş,?600 Evler mahallesinden geldim kent merkezinden dolmuşla Nüfus´a gittim, ?evrakta noksanlık var eşin de gelsin´ dediler. Yeniden dolmuşa bindim önce şehir merkezine, oradan 600 Evler´e. Eşimi aldım, geldiğim yoldan tekrar aynı yoldan nüfus müdürlüğüne??
Evet ULUDAŞ´da uzakta ama vatandaşın en çok işi fatura ödemeleri sırasında yaşanıyor onun için de ödeme bürosu kent merkezinde, su faturaları da şehir merkezinde ödeniyor. Bu sistem vatandaşa büyük kolaylık getirmesi bakımından önemli bir hizmettir. Yani vatandaşın en sık muhatap olduğu ULUDAŞ, DOĞALGAZ ve BASKİ gibi kurumların getirdiği kolaylık gibi Bandırma Nüfus Müdürlüğü´ de aynı kolaylığı vatandaşa göstermeli.
Hükümet Konağı ek Binası
Doğum´dan ölüme kadar vatandaşların çok sık muhatap olduğu nüfus müdürlüğü için şimdi sevindirici bir haber geldi. Bandırma Nüfus Müdürlüğü, Cinçukuru´ndaki kapatılan Körfez Dershanesi´nde hizmet vermesi için düğmeye basılması sevindirici. Göreve yeni başlayan kaymakamımız Günhan Yazar müjdeyi verdi. Bandırma Nüfus Müdürlüğü kapatılan Körfez Dershanesi zemin katında ?Bandırma Hükümet Konağı? ek binası olarak hizmete geçecek olan 4 katlı binanın zemin katında hizmete girecek. Diğer katlarda da milli eğitime ait bazı bölümler ve ?Sosyal Hizmet Merkezi? yer alacak.
Geçte olsa yanlışlıktan dönülmesi sevindirici. Özellikle vatandaşa çok yakın olması gereken nüfus müdürlüğünün kent merkezinde hizmet verecek olması olumlu bir gelişme olarak vatandaşı ve çevre esnafını da sevindirdi.