İSMAİL HAKKI ÖZSARI


ÖFKELİYKEN GÜLÜMSEMEYİN?

Öfkelenmen gerektiğinde öfkelen. Öfkelenmende yanlış bir şey yok.


Öfkelenmen gerektiğinde öfkelen. Öfkelenmende yanlış bir şey yok. Yanlış olan öfkeliyken gülümsemeye çalışman. Eğer, öfkeliyken gülümsemeye çalışırsan, yüzündeki sırıtmanın sahte olduğu ortaya çıkar. Yürek öfkeyle ve sinirle dolu, dudaklar gülümsüyor. Ne kadar komik değil mi?
Kızgınlığında gülümsemeye çalışırsan, gerçekten gülümsemek istediğinde gülümseyemezsin. Çünkü tüm duygusal dünyan ve duygusal mekanizman ters yüz olmuştur. Yani demek istiyorum ki duygularınızı içinizden geldiği gibi yaşayın ve yansıtın. Duygularınız sizin zayıf yanlarınız değil bilakis gücünüzdür. Şunu unutmayalım, zamanında ifade edilmeyen, edilemeyen duygular bedende isyana neden olur. İşte psikomatik (sebebi ruhsal, belirtileri bedensel olan) hastalıkların nedeni bu duyguların sağlıklı yaşanmamasıdır.
Öfkenin dışarı boşaltılması olayı vardır. Öfkenizi nasıl boşalttığınız çok çok önemli. Bazı insanlar bir tartışmada en son söylenmesi gerekeni en önce söyleyiverirler ve böyle yapmakla da övünürler. Oysa yaptıkları doğru değildir. Kendimizi bir de öfke duyduğumuz kişinin yerine koyalım yani EMPATİ kuralım. Neden öfkelendiğimizi kırmadan dökmeden söyleyelim. Ne demişler ?İNSANLAR KONUŞA KONUŞA, HAYVANLAR KOKLAŞA KOKLAŞA ANLAŞIRLAR.?
Öfke iki kaynaktan boşaltılır. Birincisi dişler, ikincisi parmaklar. Bütün hayvanlar kızdıklarında ısırırlar. İnsanlar da elleriyle zarar verirler.
Uzun süre öfkelerini bastıran insanlar dişleriyle sorun yaşarlar. Yine bazı insanlar uykularında dişlerini gıcırdatırlar. Bu durum gündüz biriktirdiği öfkenin gece dişlerden boşalmasıdır.
Biz ne dersek diyelim, her insanın bir yaradılışı vardır. Kimileri vurdumduymaz, kimileri de alabildiğine hassas! İnsanı değiştirmek, siyahı beyaz yapmak kadar zordur.
Her insanın kanayan bir yarası vardır. Kimileri bu yaranın kanını içine, kimileri de dışına boşaltır. Yarayı yok edemezsiniz. Benim demek istediğim, yaranın kanını dışınıza boşaltanlardan olun. Yani duygularınızı sağlıklı yaşayın.
Gülmek istiyorsanız doya doya gülün, ağlamak istiyorsanız da doya doya ağlayın. Zira gülmek de ağlamak da birer meditasyondur. İnsanı çok rahatlatır.

  • BIST 100

    10860,80%-0,58
  • DOLAR

    42,22% 0,05
  • EURO

    48,80% -0,16
  • GRAM ALTIN

    5539,53% 1,95
  • Ç. ALTIN

    9150,54% 1,49
  • Pazartesi 23.4 ° / 14.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 20.2 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.5 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

10.11.2025

  • İMSAK 06:15
  • GÜNEŞ 07:40
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 15:40
  • AKŞAM 18:05
  • YATSI 19:25