İSMAİL HAKKI ÖZSARI

Tarih: 04.11.2015 15:18

Ortadoğuya Gelmiş Peygamberlerin Atası Hz. İbrahim

Facebook Twitter Linked-in

Hz. İbrahim seksen beş, karısı yetmiş altı yaşına gelmişlerdi. Hz. İbrahim´in karısı SARE, Mısırlı cariye HACER´i kocasına ikinci eş olması için verdi. Ancak zamanla HACER ile SARE arasında geçimsizlik başladı. Hacer Sare´nin kızgınlığından kaçtı ve Allah´a yalvardı. Allah da ona meleklerle bir vahiy gönderdi.
?Senin soyunu o kadar çoğaltacağım ki saymak mümkün olmayacak. Bir erkek çocuğun olacak adını İsmail koyacaksın. (İSMAİL: TANRIYI İŞİTEN.)
Ve çocuk doğdu. Adını İsmail koydular. Çocuk onüç yaşına geldiğinde İbrahim yüz Sare ise doksan bir yaşındaydı. Allah bu kez Sare´nin bir erkek çocuğu dünyaya getireceğini ve adını İSHAK koymasını bildirdi. Ertesi yıl İshak doğdu. Sare onu kendi sütüyle besleyip büyüttü.
Ha. İbrahim´in büyük oğlu İsmail annesi Hacer ile birlikte Mekke´ye gelip şimdiki Kâbe´nin olduğu yere yerleştiler. İsmail Henüz küçüktü. Annesi İsmail´e su ararken, İsmail´in ayağının olduğu yerden su çıktı. İşte zemzem suyu dedikleri su bu sudur.
Zamanla İsmail büyüdü. Mekke´de yerleşik bir ailenin ki bu aile ?CÜRHÜM? ailesidir, kızıyla evlendi. Bu evlilikten KUREYŞ KABİLESİ meydana geldi. İşte Peygamberimizin ailesi bu kabiledendir. Bilindiği kadarıyla soyağacı şöyledir:
BABASI: ABDULLAH
ABDULLAH´IN BABASI: ABDÜLMUTTALİB
ABDÜLMUTTALİB´İN BABASI: HAŞİM
HAŞİM´İN BABASI: ABDİ MENAF
ABDİ MENAF´IN BABASI: KUSAY
Araplar geleneksel olarak İbrahim´in dinine bağlıydılar ancak ellerinde yazılı bir kitapları yoktu. Zamanla bozulmuş ve şirke bulaşmış bu İbrahim dini özleştirilip kitaplaştırılarak peygamberimiz Hz. Muhammed´e verildi. İşte bu nedenledir ki KUR´AN İbrahim dininin özünü taşır. Bu dinin Arapça adı İSLAM´dır. Diğer bir adı da TEVHİD dinidir.
İbrahim´in küçük oğlu İshak ise Filistin´e yerleşti. İshak´tan Yakup oldu.
İsrailoğullarından birçok peygamber geldiyse de bunların içinde özellikle birisi peygamberlerin en öenmlisi kabul edilir. Bu Peygamber Hz. MUSA´dır. MUSA´nın ?ON EMRİ? dinler tarihinde çok önemli yer tutar.
Ondan sonra din bilgini niteliğinde birçok peygamber gelmiştir. Zamanla bozulan ve yozlaşan MUSA dinini ruhanileştirmek üzere HZ: İSA gelmiştir. Hz. İSA, İsrailoğulları içinde gelmiş en son peygamberdir.
Anlaşılacağı üzere; Hz. Muhammed´in mensup olduğu Kureyş Araplarının atası Hz. İbrahim´dir. Musa ve İsa dinlerinin temeli olan Tevhid Hz. İbrahim tarafından atılmıştır. Hz. Muhammed´in getirdiği İSLAM da, İbrahim dininin temelleri üzerinde yükselmiştir.
Bu nedenle KUR´AN İBRAHİM´i bütün TEVHİD dinlerinin atası kabul eder.
Sonuç olarak, bu bilgiler ışığında; Ortadoğu´daki tüm peygamberlerin atasının HZ. İbrahim olduğunu, Hz. İbrahim´in Araplarla İsraillerin ortak atası olduğunu, Araplarla İsraillerin kardeş olduğunu anladım ama bu kardeşlerin neden birbirine düşman olduğunu ve din uğruna birbirlerini öldürdüklerini anlayamadım!


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —