Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Tuncay ERTAN


Yerel seçimlere doğru Erdek

2019 Mart ayında yapılacak Yerel Seçimler öncesi Erdek´te tüm siyasi partilerin aday adayı isimleri kamuoyunda konuşuluyor, tahminler yürütülüyor.


2019 Mart ayında yapılacak Yerel Seçimler öncesi Erdek´te tüm siyasi partilerin aday adayı isimleri kamuoyunda konuşuluyor, tahminler yürütülüyor.

Önce CHP´den başlayalım

Erdek´te CHP´den Belediye Başkan Aday Adayı iki kişi ile sınırlı kaldı. Bunlardan biri mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, diğeri ise tanınmış isim Avukat Yüksel Değirmenci.

CHP´nin ön seçim yapmayacağı gelen bilgiler arasında yer alırken, genel merkez iki aday adayı için delegenin önüne ön seçim sandığı da koyabilir.

Başkan Sarı için kötü olandan başlayalım ve diyelim ki partide ön seçim yapılmadı? Peki o zaman ne olur?

Ben kendi kişisel düşünce ve tahminimi dile getirecek olursam, CHP Hüseyin Sarı´ya kapıyı gösterir ve Yüksel Değirmenci ile yoluna devam eder.

Diyelim ki tam tersi oldu CHP Genel Merkezi Erdek´te ön seçim yapma kararı aldı. Erdek´te ki CHP delegelerine şöyle bir göz atacak olursak Hüseyin Sarı´yı seçeceklerini bilmek için kahin olmaya gerek yok.

Kaldı ki Belediye Başkanı Hüseyin Sarı daha önceleri verdiği beyanatlarında "Halkımdan aldığım % 54 oy oranı ile seçilmiş bir belediye başkanı olarak ilçemde ön seçim kararı almadığınız takdirde bir daha TEK ADAM ANLAYIŞI İLE YÖNETTİĞİNİZ, HALKTAN UZAKLAŞTIRDIĞINIZ partinizin adayı olmayacağım? ifadelerine yer vermişti. Başkanın bu sözünden anlaşılacağı gibi ön seçim yapılmadığı takdirde sanki aday gösterilmeyebileceğini düşünüyor.

Gelelim AK Parti´ye

Erdek AK Parti´de durumlar karmakarışık. AK Parti´den Belediye Başkan Aday Adayı olarak şu an için başvuruda bulunan yok. Sadece kulislerde aday adaylığı ismi konuşulan isimler var. Bunlardan biri Belediye Meclisi eski üyelerinden Turan Gün, diğeri İlçe eski Başkanı Murat Sever ile Belediye Meclisi eski üyelerinden Selçuk Acu.

AK Parti´nin aday belirleme kriterlerinde ön seçim olmadığını temayül yoklamasına gittiğini biliyoruz. Ancak temayül yoklamasının bile dikkate alınmayıp genel merkezin tasarrufu ile ?adayınız bu isimdir´ deneceğini de iyi bilenler arasındayım.

Ancak Erdek´te Hüseyin Sarı´ya karşı yarışacak Belediye Başkan adayının her şeyden önce çok cesur olması gerekiyor.

Cesur olmasına ilave geçmişi şaibeli olmayacağı gibi Başkan Sarı´nın diline dolayacak bir açığı bulunmaması gerekiyor. Bunların örneklerini geçmişte yaşanan seçimlerde gördüğümüz için hatırlatmak istedim.

Ancak unutmayalım ne diyor Cumhurbaşkanı Erdoğan? "Kimse bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur, bu benim buyumdur diye bize aday teklifiyle gelmesin. Halka tepeden bakan, gurur, kibir abidesi insanları bize getirmeyin" uyarısını hatırlatarak AK Parti´den Erdek´te ki aday adaylarını gözünüzde canlandırın.

İYİ Parti´de aday var ama şimdilik yok

Erdek´te İYİ Parti aday çıkaracak mı çıkarmayacak mı bilmiyorum. Ama Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın adını bir kaç güne kalmaz İYİ Parti´nin adayı olarak duyarsanız hiç şaşırmayın. Bunun haricinde İYİ Parti´de, Erdek´te Belediye Başkanlığını için yarışacak bir isim henüz göremiyorum.

MHP´de işler karışık

Erdek´te MHP adayını tahmin etmek için eski parti yöneticilerini göz önüne getireyim dedim.

Büyüklerimin yarısı başka partide diğer yarısı ise siyasetten uzaklaşmış. Sonrasında biraz düşündüm ve bu partiden de aday bir öğretmen neden çıkmasın dedim, siyaset bu şaşırmamak lazım.

Her yerel seçim öncesi olduğu gibi bu yerel seçimde de sahaya inen adaylar birbirleriyle kıyasıya rekabet edecek.

Dileğim odur ki, küçük şirin ilçemizde kavgasız, sevgi ve saygı çerçevesinde seçim atmosferinin yaşanması, esen kalın.

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:36
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:54
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:23