Tarih: 07.11.2018 16:44

AK Parti´nin ekonomide yerli ve milli olamadığını öne sürdü

Facebook Twitter Linked-in

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Türkiye ekonomisinin AKP iktidarında çok zor günler geçirdiğini belirterek, "Türkiye´nin ekonomik bağımsızlık AKP´nin söylemlerinde kaldı. Ekonomi de tam bağımsızlık sadece dillerinde. Söyledikleri halde ´Yerli ve Milli´ olamadılar." diye konuştu.
CHP´li Ahmet Akın, "AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Türkiye tam bağımsızlığına kavuşmuştur" ifadelerinin gerçeği yansıtmayan bir iddiadan ibaret olduğunu ileri sürerken, AKP döneminde Türkiye´nin dış borcunun 130 milyar dolardan 457 milyar dolara yükselerek % 250 oranında arttığını açıkladı.
Akın, devamında şunları kaydetti: "Türkiye´nin sadece önümüzdeki yıl ödemesi gereken dış borç miktarı 226 milyar dolar. Bu nasıl tam bağımsızlık? Sözü edilen ´tam bağımsız´ Türkiye´nin kendine yetebildiği tarım ekonomisini bitiren AKP iktidarında et de saman da ithal edilir oldu. AKP ne kadar dövünse azdır! Ekonomide ´tam bağımsız olduk´ demekle bağımsız olunmuyor. Türkiye´nin enerjide dışa bağımlılığı % 65 iken AKP iktidarında % 75 oldu. AKP ne kadar dövünse azdır! Türkiye´nin ekonomik bağımsızlığı AKP´nin söylemlerinde kaldı. Ekonomi de tam bağımsızlık sadece dillerinde. Söyledikleri halde ´Yerli ve Milli´ olamadılar."
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —