Tarih: 07.12.2013 00:00

Başbakan Erdoğandan günlerdir beklenen açıklama geldi

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur olarak açıklanması partisinin Balıkesir`deki teşkilatlarında heyecan yarattı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5 Aralık Perşembe günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi`nde gerçekleşen, Genel Merkez Seçim Bölge Toplantısı`nda 6`sı büyükşehir olmak üzere 21 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Açıklanan şehirler arasında Balıkesir`de yer aldı.
Ahmet Edip Uğur kimdir? 1950 yılında Balıkesir`de doğdu. Orta Öğrenimi İstanbul Işık Lisesi`nde, Yüksek Öğrenimini İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü`nde tamamladı.
Balıkesir Ticaret Odası ve Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Başkanlığı ile Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanlığı görevinde bulundu.                
Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Milletvekili olarak 18. Dönem`de Anavatan Partisi`nden Parlamento`ya girdi. Daha sonra, AK Parti Balıkesir Kurucu İl Başkanlığı yapan Ahmet Edip Uğur, 22. Dönem`de ikinci kez milletvekili seçildi. 2007 Genel Seçimleri`nde 23. Dönem Balıkesir Milletvekili olarak yeniden parlamentoya girdikten sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Uğur, evli ve üç çocuk babasıdır.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —