Tarih: 25.08.2021 23:41

Büyükşehir OSB yolunu kısa zamanda hizmete açacak

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir OSB için çok önemli bir hale gelen yol sorununu çözmek için başlatılan çalışmalarda sona gelindi.
100 bin kişinin rahat bir şekilde ulaşımını sağlayacak 4 şeritli alternatif yol, kısa zamanda hizmete açılacak.
Önümüzdeki 10 yıl içerisinde yaklaşık 100 bin kişiye istihdam sağlayacağı düşünülen Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´ne (BALOSB) giden yolun şu anda yaklaşık 13 bin olan çalışan sayısını kaldıramaması üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, göreve geldiği 2019´da projelerini hazırlatarak çalışmaları başlattı.
Organize Sanayi Bölgesi yolunda yaşanan trafik sıkışıklığına son verecek 3.100 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde çift gidiş-gelişli toplam 4 şeritli yolun yapım çalışmaları Büyükşehir Belediyesi Yol, Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından aralıksız devam ediyor. Kısa sürede tamamlanacak olan yol sayesinde; Gaziosmanpaşa Mahallesi Yakup Şevki Paşa Caddesi ve Pamuklu Dokuma Fabrikası´nın yanındaki tren makasında yaşanan trafik sıkışıklığı giderilecek.
Dokuma Kavşağı´ndan başlayan yol; Atatürk Şehir Hastanesi, Limak Çimento, Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı arka kısmından geçerek Kesirven yolundan OSB´ye bağlanıyor. Çalışmalarının tamamlanmasının ardından Balıkesir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), yeni yolu servis yolu ilan ederek Gaziosmanpaşa Mahallesi Yakup Şevki Paşa Caddesi´ndeki hususi araç trafiğini de rahatlatmış olacak ve alternatif yol 100 bin kapasiteyi rahatlıkla karşılayabilecek. Kamyon ve TIR´ların da batı çevre yolunu kullanması üzerine OSB´de yoğunlaşan trafik minimuma indirilmiş olacak.
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —