Tarih: 14.05.2024 19:37

Erdek ve çevresinde karavan işgali

Facebook Twitter Linked-in

Erdek'te son zamanlarda sahiller ve koylar karavan işgaline uğruyor. Bazı karavanların sahillerde ve koylarda günlerce, haftalarca, hatta sezon boyunca konuşlandığı belirtilirken, vatandaşlar "Bunun adı özgürlük değil" diyerek çözüm için yetkilileri göreve davet ettiler.

Sahillerde karavan sorunu yaşanmaya başlandı. Sahile ve kamuya ait alanlara park eden karavanlar vatandaşların şikayet konusu olurken, uzun süreli karavan konaklamalarının hem turizmcileri, hem de çevre temizliğini olumsuz etkilediği vurgulanırken, otopark sorununu da beraberinde getirdiği belirtildi.

Konu hakkında tepkilerini dile getiren vatandaşlar "Her kamp sevdalısı karavanını istediği yere gelişi güzel park edemez. Karavanların park etmesi için özel işletmeler vardır. Bu alanlarda su, elektrik, atık çöp için altyapı mevcuttur. Erdek ve çevresinde ise denizin tam kıyısına ve en güzel yerine manzarayı kapatacak şekilde gelişigüzel park edilmiş karavanlar oluyor. Bunlar sezon boyunca hem sahilleri ve hem koyları işgal altında tutuyor. Bunların atıkları ve çöpleri nereye gidiyor, içinde kimler kalıyor bilen yok." diyerek serzenişte bulundular.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —